lauantai 12. joulukuuta 2015

Ohje huovutettaviin lapasiin


Jääkukkaset!


Tarvikkeet: Puikot: 5mm sekä 6mm

Lanka: Esim drops nepal!

Neulo lapasen sileä/yksivärinen osuus 5mm puikoilla ja kirjoneule osuus 6mm puikoilla!

Luo 48 silmukkaa sukkapuikoille päävärilllä, neulo 2 kerrosta nurin. Neulo sitten kirjoneuletta kaavio 1. Neulo sitten päävärillä 2 kerrosta ja aloita kaavio 2.Kun olet neulonut kaavio 2 loppuun,niin  neulo sitten  2 kerrosta päävärillä ja aloita peukalon paikka.
Tee peukalon paikka 1 puikolle. Neulo 1s oikein, siirrä sitten seuraavat 9 silmukkaa apulangalle. Luo tilalle uudet 9 silmukkaa ja jatka lapasen neulomista kerros loppuun. Jatka neulomista niin pitkään kunnes lapasen korkeus on peukalon tyvestä mitattuna 14cm. Aloita kärki kavennukset. Neulo 1 ja 3 puikon puikon alussa 2oikein yhteen ja 2 sekä 4 puikon lopussa 2 oikein yhteen. Tee kavennuksia niin pitkään että silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi päätä silmukat.

Poimi peukalontyvestä yhteensä 19 silmukkaa(apulangan silmukat mukaanluettuna). Jaa silmukat 3 puikolle ja neulo peukaloa 9cm ja aloita kavennus. Neulo jokaisen puikon lopussa 2yhteen,toista kunnes on 8 silmukkaa jäljellä , katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Tee toinen lapanen samoin. Tee siinä peukalon paikka 2 puikon loppuun, (peilikuvana.)

Huovuta lapaset 40 asteessa kirjopesuohjelmalla. Laita lapasten joukkoon vaikka pyyhe mukaan. Laita myös lapasten sisään ja peukaloiden sisään pienet pussit jotta ne ei huopuisi kiinni .



Kaavio 1

Kaavio 2
Kaaviot  on Faire islen neulemallit kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti